Inredningstrender 2018

Det finns ett tydligt mönster när det kommer till inredning och mode på kläder och det är att trenderna ständigt förändras. För varje år kommer nya inredningskollektioner och på catwalken syns nya kreationer inför varje säsong. När man tittar på inredningen inför 2018 är det mycket som är återkommande från föregående år, vilket gör att man bara behöver tillsätta nya små detaljer och nya färgskalor för att vara helt rätt i tiden.

Inredningstrenderna för 2018 är byggda på naturen. Det ser man tydligt när man tittar på vilka färger som är moderiktiga just nu. De vita och kalla färgerna har bytts ut mod jordnära toner i brunt och beige och det trendiga grå från 2017 är utbytt mot lila och puderrosa. Dessa färger går att tillsätta på alla olika möbler och inredningsdetaljer i hemmet, men passar även utmärkt på t.ex. textilier och på väggar. Man bör dock fundera lite extra innan man målar ett redan litet rum i en mörkare färg, eftersom mörka toner har en tendens att förminska.

Något annat som vi kommer se mycket av när det gäller inredning för 2018 är växter och grönska. Det spelar ingen roll om man vill fylla sina fönsterbrädor med vackra gröna växter eller om man hellre föredrar stilleben med grönska inkluderat. Det viktigaste är att man väljer just gröna växter och de får mer än gärna vara plantor med stora och tjocka blad. Det gröna ger fina kontraster till brunt och rosa och ger hemmet den där värmen och personligheten som många inredare strävar efter.

Sist, men inte minst, så förändras även inredningstrenderna när det kommer till metaller av olika slag. Under 2017 var mässing väldigt populärt, men under 2018 har även silver och kromat silver börjat ta sig in i våra hem. Silver ger en lyxig känsla och kan med fördel användas tillsammans med mässing, för en varierande men stilren känsla.