Inred ett litet rum

Om man har ett större hem eller en stor yta att jobba med är det betydligt enklare att inreda. Anledningen till detta är att man inte behöver fundera speciellt mycket över att frigöra så mycket yta som möjligt, eftersom det finns så mycket utrymme att jobba på. I ett litet rum eller i ett mindre hem kan det kännas betydligt svårare och det är inte ovanligt att många slänger in alldeles för mycket dekorationer eller fel-placerar möbler, vilket i sin tur ger ett hem som känns ännu trängre.

Tack vare alla moderna designer som finns så finns de idag mängder med möbler som är anpassade till mindre hem. Ett sådant exempel är t.ex. bäddsoffan, som smidigt kan förvandlas till en säng på natten eller en soffa på dagtid. Det finns även många förvarings-system som ger den med ett litet hem möjlighet att få plats med alla sina saker, utan att hemmet ser onödigt rörigt och stökigt ut.

För det är ju just förvaringen som för de flesta är det största problemet. I ett litet hem får man helt enkelt inte plats med stora garderobssystem som löper över hela väggarna och kanske finns det inget förråd som man kan lasta in sina saker i. Använd dig av lådor under sängen och glöm inte bort att många förvarings-system går att fästa på väggarna. När du använder dig av vägghängda möbler så frigör du ytan på golvet och rummet ser direkt mycket större ut.

En bra inredningsregel att komma ihåg på en liten yta är att små rum behöver känsla av rymd för att man ska trivas. Använd dig av ljusa eller vita färger och satsa på möbler som går att fälla ihop (t.ex. hopfällbart matbord och stolar) eller som helt enkelt är väldigt nätta i sin utformning. Ju mer golv som man ser, desto större känns rummet.