Gör ditt hem personligt

Det finns få saker som är lika tilltalande som ett hem som skriker av personlighet. Att glömma bort att inreda med hjärtat är ett mycket vanligt misstag, som tyvärr kan leda till att man inte känner sig nöjd med det arbete som man har gjort och strax börjar rikta in sig på att göra om hela inredningen och möbleringen. Det är inte ovanligt att man tror att ett personligt hem inte kommer att vara tillräckligt modernt eller stilrent, men sanningen är att det finns små enkla knep att tillsätta själv i sitt hem, utan att gå ifrån experternas stilsäkra tips.

Det första man bör tänka på när man ska inreda personligt är att välja sina föremål med omsorg. Köp inte en soffa som du inte gillar, bara för att den anses vara rätt i tiden. Titta något på dekorationer, tyger och filtar, mattor och inte minst färger och toner. Genom att välja med omsorg kan du vara säker på att du inte sitter där med sex stycken ljushållare som du sedan avskyr efter bara någon dag.

Tips nummer två är att använda sig av fotografier. Fotografier ger liv och visar vilka människor som bor i hemmet och vilka minnen man kanske har upplevt tillsammans. Fördelen med fotografier är att de kan ställas överallt, alternativt hängas upp på väggarna. Du väljer naturligtvis själv om du vill ha dina fotografier stående i t.ex. ett fönster eller på en skänk eller om du hellre föredrar en fotovägg. Det finns många fina fotoramar att välja mellan ute i affärerna och för en ännu mer personlig touch kan det vara bra att välja ramar som är mycket olika varandra, men som på ett eller annat sätt har en röd tråd mellan sig. Den röda tråden kan vara i form av färg på ramarna, former eller till och med storlek.